Thursday, May 29, 2008

REAKSI PEMIMPIN LAIN TERHADAP KEMASUKAN EZAM KE DALAM UMNO :

Ketua Pemuda Umno, DS Hishammuddin Tun Hussein berkata :

“...saya bukan mengenali Saudara Ezam baru hari ini, keduanya ramai mereka yang telah masuk kepada parti kita daripada parti lawan sebelum ini pun tidak merupakan satu perkara yang ganjil tetapi bagi saya secara peribadi ialah yang paling penting kita dapat menjiwai perjuangan Umno yang asasnya tidak akan berubah kita tak tergamak terikut-ikut dengan suasana politik semasa ...”

Presiden PKR, DS Wan Azizah Wan Ismail berkata :

“...he ask us 2 years ago to forming Gerak, so.. well is not a lost ...”

Naib Presiden PKR, Mohd Azmin Ali berkata :

“...saya akan komen dan beri ulasan sekiranya seseorang itu ahli Parti Keadilan Rakyat. Dalam konteks ini dia bukan ahli PKR jadi tak perlu saya komen lebih dari itu. Negara kita mengamalkan sistem demokrasi seseorang itu boleh keluar dan memasuki mana-mana parti, tetapi untuk memasuki sebuah parti seperti Umno banyak pesoalan yang timbul...”


Menteri Luar, DS Dr Rais Yatim berkata :

“....kemasukan beliau itu akan meneguhkan imej Umno, tinggal lagi pemasalahan yang dibangkitkan oleh Tun Dr Mahathir itu adalah permasalahan asingan. Permasalahan antara beliau dengan DS Abdullah.......”

Ketua Penerangan Umno, TS Muhammad Mohd Taib berkata :

“.....saya fikir ia merupakan satu keputusan yang berani yang dibuat oleh Ezam dan sudah tentulah ini satu pukulan kepada parti PKR ......”

Menteri Pengajian Tinggi,DS Khaled Nordin berkata :

“....saya mengalu-alukan sesiapa sahaja yang ingin menyertai Umno termasuklah Ezam Mohd Nor. Ianya menunjukkan bahawa Umno masih lagi menjadi satu parti yang dilihat mampu untuk mewakili orang Melayu dan juga memimpin negara .....”

Menteri Dalam Negeri, DS Syed Hamid Albar berkata :

“....dia mempunyai pegangan yang selaras dengan ideologi dah falsafah yang dianuti oleh Umno dan dia juga pernah menjadi ahli Umno dulu, sesuatu yang kita mengalu-alukan dan berharap dia dapat memberikan sumbangan .....”

3 comments:

john al-gojo said...

salam bro.....nk panggil kau sahabat,aku x kenal kau...bak kata org..x kenal maka x cinta...ye x,kalau kau bukan spesis aku yg still bujang walaupun dh kahwin satu...ok gak,boleh aku mggatal....yelah org tengah "berpuasa " cam aku ni....x dapek nk nolong.

Aku tengok komen2 pakcik2 menteri umno ni cam dh disetkan je....play safe kot,setahu aku kalau nk play safe guna kondom bro...jgn marah bro,aku tgh "posa" 2 bulan...hehe

john al-gojo said...

aku pun pelik binti ajaib bila ezam join umno....dulu aku pernah dengor speech dia...(masa kes anwar) peh mmg berapi bro....org sggup dtg dr jauh semata2 nk dengor speech dia yg x smpai 10 min tu.Habis Umno kena telanjang...hahaha,luar dalam suma dia cerita...yelah dulu pun dia KPB,sama2 bergelumang.....cam kerbau...hehe.Kalau nk think positif ok lah,nk negatif pun lantak pi dah,pandai2lh korang MT2 yg bijaksini tp x disana memikirkannye...

john al-gojo said...

Bro...semalam,aku g shopping brg dapur....terkegutzzzzz aku..harga beras naik melambung2 50% naik,pak menteri UMNO yg rambut uban tu wat ape....nasib baik dia bukan duk kt prlimen aku..malu aku....cam x leh control je...masuk akal ke...dulu harga beras wangi(10kg) 30++,skrg dah 50 bang....pleaselah pak menteri rambut uban......tolonglah rakyat2 marhean cam aku ni...gaji aku setahun pun x = cam elaun pak2 menteri sebulan.......