Sunday, June 15, 2008

PELAN PERALIHAN KUASA

Pelan Peralihan kuasa PM kepada penggantinya DS Najib Tun Abdul Razak. DS Abdullah Ahmad Badawi berkata tarikh tepat berhubung peralihan kuasa kepada timbalannya DS Najib Tun Razak masih belum ditetapkan lagi. PM berkata sepertimana yang diperjelaskannya semalam, beliau akan menyerahkan jawatannya itu kepada DS Najib apabila tiba masanya sepertimana yang difahami oleh kedua-dua mereka.


“....saya dan DS Najib memang memahami iaItu pelan peralihan kuasa akan dijalankan dalam keadaan baik, tersusun dan tidak menimbulkan beberapa masalah. Keduanya ialah tentulah sekali saya akan menyerahkan jawatan PM itu kepada DS Najib kerana dialah yang saya akan pilih untuk menggantikan saya dan tarikh yang tepat belum lagi ditentukan apabila masanya tiba maka peralihan kuasa akan dilaksanakan sebaik mana kedua-dua kami memahami.....”

6 comments:

ainas said...

rakyat memang tahu pak lah akan hand-over jawatan dia pada najib. persoalannya sejarang bila? BILA? BILA? BILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?

john algojo said...

salam bro pasir gudang kita......
kau ni ajk pemuda bhg psir gudang ke.....
nape x letak vote tuk bakal KP....ke kau ni nak bertanding NKP.....anyway tahniah bro...aku tengok blog kau makin maju n ada cara....x malulah kalau aku nk brkawan ngan kau....i mean nk pair ngan u...ada BRAN.....

john algojo said...

cakap2 pak kedut lah ni mana leh percaya lg.....huru hara pjt pos di buatnya..cam x der mekanisme lain agaknyer nk beri rebet tu....tq tq jugak tapi dh caca marba lah si pak kedut lah ni.....
Najib bakal pengganti.....pirrrrrah,potong rambut n kuku pun aku x caya...cakap org politik semuanyer retorik....aku ulang lagi RETORIK!!!!!!!

john algojo said...

aku x brp familiar ngan politik pemuda PG ni.....tapi dh KB UMNO nyer pak menteri menara gading..so konon2 nyer glam lah tu....hehe
#Ahmad Roh - hebat coz ada ROH...kau jaga bisnes van kilang jer la,jgn lupa pasang gigi
#Irwadi-anak hj brahim....x kan lah nk ujudkan destinasi dlm UMNO lak....faktor2 cam ni lah org luar muak n meluat ngan UMNO
#Roslan-cerah...coz faktor kepala (bro tak)boleh wat keje (bro tak )ni,aku ingat kalau skrg (bro tak) ni x de....sori 2 say lah bungkus PEMUDA PG....x bergerak
#Redza-new comer?...aku pun x tau dari planet mana mamat ni....buang karen je bro
#payung terjun-malas nk komen

qaseh said...

salam pasirgudangkita.....

pak lah nak serah pd najib....
bunyi cam pelik binti ajaib

ingat tak tun cakap apa pd anwar...
esoknya anwar kena pecat...

qaseh mengundur diri ye...Muuuah

ainas said...

hari ini parti sapp kluar bn kerana hilang kepercayaan pada perdana menteri. harap menteri-menteri umno desak pak lah letak jawatan segera sebelum nasi jadi bubur. piihlah antara sayangkan negara atau paklah. tak salah kita sokong dia tapi sokong kita dah nak membawa rebah. kalau pak lah sayangkan negara nya harap undur segera.